http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Legume prăjite în aluat
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 broccoli, 4 morcovi, 2 dovlecei, suc de lamaie, 2 cepe, 8 ciuperci, 100 g faina, 80 g amidon, 125 ml bere, 3 oua, 1 lingura sirop de caramel, ulei.

Mod de preparare: Se despart buchetelele de broccoli. Se taie bucati morcovii si dovleceii. Se oparesc separat in apa cu sare, se trec prin apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie felii ceapa. Se stropesc ciupercile cu suc de lamaie. Se tavalesc legumele si ciupercile prin 2 linguri de faina.
Se amesteca restul de faina cu amidon, bere, galbenusuri si sirop. Se inglobeaza albusurile batute cu sare; prin acest aluat se trec legumele si ciupercile. Se rumenesc in baie de ulei.