http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume la grătar (grill)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1-2 vinete, 1-2 dovlecei, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa rosie, 1 capatina de usturoi, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita sare.

Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzilt la grill, la cea mai mare temperatura.
Se taie vinetele si dovleceii in felii de 0,5-1 cm grosime. Vinetele se sareaza si se asteapta sa se scurga zeama din ele. Ardeii si ceapa se taie in bucati destul de mari. Capatina de usturoi se desface in catei, care se curata de coaja.
Legumele se amesteca cu uleiul si sarea (optional aceto balsamico). Se pun in cuptor, la cel mai sus nivel, cam 20 min. Se amesteca din cind in cind sa nu se arda legumele.