http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume gratinate (II)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g broccoli, 2 morcovi, o vînătă, 4 ardei capia, 1 conopidă, 1 ţelină mică, 200 g fasole verde, un fir de praz, 250 g mazăre, 100 g unt, usturoi, 150 ml vin alb demisec, sare, piper, pudră de nucşoară, busuioc uscat, parmezan, smîntînă.

Mod de preparare: Broccoli se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe. Morcovii, vînăta, ardeii capia şi ţelina se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron.
Fasolea verde şi conopida se fierb, se taie în bucăţi mici şi se pun lîngă legumele tocate. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele.
Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă trei căţei de usturoi pisat, rondelele de praz, o lingură de busuioc şi se lasă la călit timp de două minute.
Se adaugă legumele din castron, mazărea fiartă, sarea şi piperul după gust.
Se prăjesc timp de căteva minute, se adaugă vinul alb, un vîrf de cuţit cu pudră de nucşoară şi se mai lasă la fiert încă zece minute.
Se opreşte focul, se acoperă şi se lasă să se amestece gusturile.
Se servesc cu parmezan ras sau smîntînă.