http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume gratinate (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 legatură de ceapă verde, 250 g fasole verde congelată, 250 g fasole galbenă congelată, 250 g mazăre congelată, 250 g morcov congelat, 1 roşie mare, 1 ardei gras, 100 g fasole roşie boabe,100 g unt, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare: Se taie căpăţînile de ceapă verde şi se călesc în unt cu sare şi piper, după gust. Fasolea, mazărea şi morcovul se călesc şi ele separat, în unt, cu puţină apa, iar roşia se taie rondele mari şi se perpeleşte şi ea în puţin unt împreună cu ardeiul tăiat felii mari. Se aşează pe un platou şi se mai stropesc cu puţin unt topit. Pe deasupra, se presară crenguţe de cimbru.
Se pot servi cu smîntînă sau maioneză.