http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Legume cu turtiţe de cascaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 morcovi, 1 vanata, 1 radacina de fenicul (sau telina), 2 dovlecei mici, 1 legatura de ceapa noua, 3 catei de usturoi, 2 ardei, 1 lingurita cu varf de zahar, 100 ml ulei de masline, cateva crengute de cimbru, 60 g cascaval, 2 albusuri, 60 g unt, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiul bine incins. Focul trebuie sa fie mic, iar legumele sa nu se rumeneasca. Se presara peste ele zahar, sare si piper si se amesteca. Se adauga frunzulitele de cimbru, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa pe foc circa 30 de minute, pana ce se inmoaie legumele. Apoi se lasa sa se raceasca in zeama lor. Se incinge cuptorul. Se topeste untul (intr-o craticioara) si se amesteca repede, intr-un castron, cu cascavalul ras, faina si albusurile. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se pun cu lingurita gramajoare din aceasta compozitie si se apasa pentru a forma turtite rotunde. Se baga la cuptor si se coc aproximativ 10 minute. Se scot din cuptor si, cat sunt calde, se asaza pe o parte a sucitorului pentru prajituri si se lasa pana se racesc, ca sa se curbeze.
Legumele se servesc reci (nu de la gheata), impreuna cu turtitele de cascaval.