http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume cu sos picant
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg broccoli, 2 morcovi, 300 g mazăre, 400 g fasole verde, 2 ardei graşi roşii, 150 g boabe de porumb, 500 g roşii, 1 ardei capia roşu, 1 ardei iute mic, 1 ceapă, 5 căţei de usturoi, ulei de măsline, busuioc uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Roşiile se opăresc timp de cîteva minute cu apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoare. Ardeiul capia şi cel iute se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se pun într-un castronel.
Ceapa şi trei căţei de usturoi se curăţă de foi, se toacă mă­runt şi se pun la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat se pun ardeii şi roşiile tocate.
Se condimentează, se ames­tecă şi se lasă să fiarbă pînă cînd devin ca un sos.
Broccoli, fasolea, morcovii cu­răţaţi de coajă şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare şi se lasă să se scurgă.
Ardeii graşi se curăţă de se­minţe, se taie în cubuleţe şi se călesc în ulei încins împreună cu restul de usturoi feliat.
Se adaugă legumele fierte, boabele de porumb, sarea, pi­perul şi busuiocul uscat. Se amestecă, se lasă să se prăjească zece minute, apoi se opreşte focul.
Se servesc fierbinţi sau reci, alături de sosul de roşii picant.