http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri roşii"

Ketchup
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 kg roşii, 5 kg gogoşari sau ardei capia roşii, 1 1/2 cană oţet, 1 1/2 cană zahăr, 1 cană ulei, 1/2 cană sare, piper, ardei usturat, boia dulce.

Mod de preparare: Roşiile se dau prin maşina de roşii. Gogoşarii se dau prin maşina de tocat carne. Dacă se face cu ardei capia, aceştia se coc pe plită, se curăţă şi apoi se dau prin maşina de tocat. Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun într-un săculeţ de tifon legat bine. Se fierb toate încă o jumătate de oră, după ce compoziţia a început să clocotească. Se mai gustă de sare şi, dacă este necesar, se mai adaugă o lingură, două. Se pune în sticle cît timp este încă fierbinte, se pun capacele şi se fierb sticlele în bain-marie. Se poate servi la cartofi prăjiţi, la ouă ochiuri, la pizza şi chiar în diverse mîncăruri cu sos roşu.