http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Karniyarik
Reţetă tradiţională din Turcia

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g carne tocată (porc, vită, miel), 6 vinete potrivite, 2 cepe, 3 roşii, 1 legătură pătrunjel, 100 g margarină, sare, piper, 2-3 căţei usturoi.

Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja, dar nu de tot, un rand de coaja se ia, unul se lasa. Se pun vinetele in apa cu sare şi le lasam cca 30 min. Dupa 30 min., le scoatem si le punem pe un ştergar sa se usuce, apoi le prajim ın ulei pe o parte şi pe alta, dupa care le lasam pe o tava.
Ceapa se taie marunt şi se caleşte in 100 g margarina. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugam carnea tocata şi o mai calim cca.10 min. Se adauga şi roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete mici, patrunjelul verde, sarea şi piperul. Vinetele se desfac in mijloc pe lungime ca o barcuta şi se umplu cu compozitia facuta. Apoi le aşezam intr-o tava de cuptor şi punem deasupra lor cativa catei de usturoi taiat feliute. Se adauga putina apa şi se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 min.
Se poate servi cu garnitura de orez.