http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Jumări cu slănină afumată

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 ouă, 40 g unt sau untdelemn, sare, piper, o lingură lapte sau smîntînă, 30-50 g slănină afumată.

Mod de preparare: Jumările simple se prepară prin spargerea ouălor proaspete într-o farfurie adîncă, se bat cu o furculiţă, adăugînd un vîrf de cuţit de sare şi unul de piper. Tigaia se înfierbîntă înainte 3-4 minute. Se pun ouăle în tigaie, se lasă să se închege bine la bază şi să se rumenească puţin şi, după aceea, se amestecă cu furculiţa, pînă se coagulează după gust. În cazul reţetei cu slănină afumată, aceasta se taie în felioare foarte subţiri care se vor prăji în tigaie, la foc mic, pînă cînd vor căpăta culoarea auriu-deschis. Între timp, se bat ouăle cu sau fără smîntînă, se toarnă imediat peste slănină şi se amestecă. Sare nu mai trebuie, slănina fiind sărată.