http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Jumări cu creier

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ouă, 1 ceapă mică, 100-150 g creier de porc sau viţel, 50 g unt sau untdelemn, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Într-o tigaie încălzită 3-4 min. la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adaugă ceapa tăiată mărunt sau rasă fin, se căleşte 1/2 min., apoi se aşează creierul tăiat în felii de 2 cm grosime. Se lasă să se înfierbânte, fără să se amestece, până când se încheagă, circa 5 min., apoi feliile se întorc pe partea cealaltă şi se lasă 5 min.

În acest timp, se pregătesc ouăle ca pentru jumări simple; se adaugă un vârf de cuţit cu piper, un vârf de linguriţă cu sare şi pătrunjelul tăiat mărunt şi se deşartă peste creier.

Compoziţia se lasă să se închege şi să se rumenească puţin la bază. Bucăţile de creier se întorc ca să se rumenească şi pe cealaltă parte sau se amestecă cu jumările.