http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Jumări ca la Olteniţa

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ouă, 2 cartofi, 100 g cârnaţi afumaţi, 1 felie costiţă afumată, 1 ceapă, 100 g ficat de porc, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi tai cubuleţe, îi presari cu sare şi îi prăjeşti în ulei. Adaugi cârnaţii tăiaţi rondele, costiţa tăiată fâşii şi ficatul prăjit cu ceapa. Cât se prăjesc împreună, baţi ouăle cu un praf de sare şi piper, pui verdeaţa tocată şi le adaugi în cratiţă, peste cartofi şi carne. Amesteci jumările până se prăjesc şi ouăle, apoi le răstorni pe o farfurie.
Sunt bune cu mămăliguţă caldă şi murături.