http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Inimă de viţel umplută

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 inima mai mare, 4-5 cepe, usturoi, 150 g cirnat, 2 linguri grasime, verdeata, 1 ou, miez de franzela, 50 g sunca afumata.

Mod de preparare: Se curata inima de pielite, de grasime si de tendoane si se scobeste la mijloc fara sa se atinga peretii. Se umple cu urmatoarea compozitie: se inabusa ceapa si usturoi, se adauga apoi carnea care a fost scoasa din inima, putina carne din cirnat, sare, piper, verdeata taiata fin. Se lasa totul sa se inabuse infundat la foc slab. Cind este gata si dupa ce s-a racit se amesteca cu un ou crud, miez de franzela inmuiat in lapte si citeva patratele de sunca afumata. Se umple inima, apoi se prajeste pe toate partile si se stinge cu zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba acoperit la foc domol timp de doua ore.
Se serveste cu cartofi zdrobiti.