http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg inima de vitel, 2 cepe, 75 g unt, 150 g smintina, 1 lingurita faina, sare, piper, sote de legume sau salata verde.

Mod de preparare: Se spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se acopera si se lasa sa se inabuse, avind grija sa nu se prinda de fund. Cind ceapa s-a inmuiat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina ce carnea s-a fragezit. In sosul scazut se pune o lingurita de faina, se amesteca, se toarna smintina, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste cu un sote de legume sau salata verde.