http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Inel de cuş-cuş cu pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g cuş-cuş, 1 piepturi de pui, 2 ardei graşi roşii, 2 cepe, 300 g fasole verde, 3 roşii, boia dulce, 1 ardei iute mic, 2 căţei de usturoi, seminţe de susan, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, praz.

Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă un ardei gras, ardeiul iute şi cepele tăiate mă­runt, apoi se călesc cîteva minute.
Se pun carnea de pui, sarea şi piperul. Se ţin pe foc pînă cînd s-a prăjit pieptul de pui, se presară fasolea tăiată în bucăţi mici şi roşiile în cubuleţe.
Se adaugă o cană de apă, o linguriţă de boia dulce şi usturoiul feliat. Se fierbe timp de 15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.
Ardeiul gras rămas se taie în cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu pătrunjelul tocat şi două linguri de seminţe de susan prăjite într-o tigaie, fără ulei.
Cuş-cuş-ul se lasă la înmuiat în apă fierbinte, se amestecă bine cu legumele din castron, sa­rea, piperul şi două linguri de ulei.
Se serveşte alături de puiul cu legume şi se presară verdeaţă.
În loc de ceapă, se poate folosi praz tăiat în rondele, mînca­rea căpătînd un gust mai dulce.