http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 oua tari, 4-5 rosii mari rotunde, 1 ceapa tocata, maioneza din 2 oua, 1 pahar ulei, zeama de lamiie, mustar, sare, piper, 1 gogosar sau masline pentru garnitura.

Mod de preparare: Se taie cite un capacel de la fiecare rosie si se lasa deoparte. Rosiile se scobesc de miez. Se taie cite un capacel si la ouale tari care se toaca marunt pentru garnitura. Se scot cu grija galbenusurile tari, se amesteca cu ceapa prajita sau cruda, sare, piper si putin mustar. Se umplu ouale cu acest amestec. Se pune capacelul rosiilor la loc si se presara deasupra albus tocat marunt. Se prepara maioneza. Se aseaza rosiile pe un platou lung dind impresia de ciuperci. Maioneza se toarna imprejurul lor. Se garnisesc cu fisii de gogosar sau cu masline.