http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Icre de fasole
Reţetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 200 g fasole, 100 ml ulei, zeamă de lămîie, ceapă, muştar, sare.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe, după ce a fiert se scurge apa şi cît este fierbinte se zdrobeşte bine cu zdrobitorul de piure, apoi se trece prin sită ca să se obţină un piure fin. Acesta se freacă cu furculiţa, adăugînd uleiul în fir subţire. Se pune sare fină şi se acreşte, după gust, cu zeamă de lămîie şi cu o linguriţă de muştar, bătînd cu furculiţa pînă se albeşte şi devine spumos; după aceea, se pune o linguriţă de ceapă rasă fin. Pentru a imita mai bine icrele adevărate, se pot adăuga cîteva sardele împreună cu uleiul în care au fost conservate, frecîndu-se pînă cînd se omogenizează compoziţia. Se servesc ca fel întîi.