http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Haşe de macrou afumat cu frişcă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g macrou afumat, 70 g unt moale, 150 g frisca lichida (nebatuta), 2 linguri otet, 2 cepe de arpagic, zeama de la 1 lamaie, 1 legatura codite de ceapa verde, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie foarte fin, iar coditele de ceapa verde - rondele. Macrourile curatate de pielita si de oase se faramiteaza cu mana intr-un castron. Se adauga untul moale, zeama de lamaie, otetul, ceapa taiata, jumatate din rondelele de ceapa verde si piperul. Se amesteca compozitia cu furculita pana devine omogena, dupa care se incorporeaza usor frisca. Se presara cu restul de ceapa verde, se acopera castronul cu un capac, se baga la frigider si se lasa sa stea o ora. Haseul se serveste rece, cu paine prajita.
Daca vreti ca acest aperitiv sa aiba si mai multa savoare, taiati cateva cornuri felii, asezati-le in tava de la aragaz, stropiti-le cu putin ulei de masline si bagati-le in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca frumos. Serviti-le calde, unse cu haseul de macrou rece.