http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Gulaş cu găluşte

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne, 3-4 cepe, 1/2 lingurita boia de ardei, 1 lingura bulion, unt, 1 ou, 1 lingura faina, ulei, sare.

Mod de preparare: Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca din cind in cind, ca sa nu se arda. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua, bulionul, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugind din cind in cind putina apa, pina se fragezeste carnea. Separat, se freaca o lingura de unt, un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg, se oparesc in unt si se pun in mincare sau se servesc ca si garnitura.
Mincarea trebuie sa fie servita foarte fierbinte.