http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Gujon picant de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g piept de pui, 200 g pesmet, 150 ml ulei pentru prajit gujonul, 10 g faina.
Pentru sos: 2 oua, 100 g spuma de bere, o lingura mustar picant, 20 g usturoi praf, o lingura faina, 20 g mac, un praf de sare.

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie fisii subtiri de aceeasi dimensiune si egale ca lungime daca se poate.
Se formeaza sosul din 2 oua batute bine, spuma de bere, mustarul, macul, sare, piper dupa gust, usturoiul praf, toate amestecate bine.
Se tavaleste pieptul prin faina, se introduce in sosul obtinut apoi se dau prin pesmet si se modeleaza bastonase uniforme. Se prajeste in uleiul bine incins.
Il servim la diferite aperitive.