http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Gogoşi"

Gogoşi pripite dulci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/4 l lapte, 50 g unt, 1/4 kg faina, 1 lingura zahar, 4 galbenusuri, 200 g ulei si 100 g unt topit, sare, zahar vanilat.

Mod de preparare: Se clocoteste laptele cu 50 g unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia se desprinde de marginile vasului. Se da deoparte. Cind s-a racit, se pun galbenusurile unul cite unul, amestecind bine dupa fiecare. Se ia din amestec cu lingurita inmuiata in grasime pusa intr-un vas mic si se da drumul gogosilor sa se rumeneasca, se scurg pe o hirtie sugativa sau pe o punga curata.
Se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc calde.