http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Murături combinate"

Gogoşari umpluţi cu ciuperci
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 kg gogoşari, 3 kg ciuperci, 2 kg ceapă, 200 g morcov ras, 200 g hrean ras, 300 g frunze de ţelină, 1 lămâie, 1 lingură sare.
Marinata: 1 l oţet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei, foi de dafin, 50 g usturoi pisat.

Mod de preparare: Speli bine ciupercile, le cureţi şi le fierbi în apă cu sare şi zeama de lămâie. Când sunt gata le scurgi şi le laşi să se răcească. Alegi atâtea pălării de ciuperci mai mari câţi gogoşari ai şi le păstrezi separat, restul ciupercilor le tai felii.
Cureţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, îi speli şi îi pui la scurs.
Cureţi ceapa, o tai felii şi o amesteci cu morcovul, ciupercile tăiate, hreanul şi frunzele de ţelină tăiate mărunt. Umpli cu această compoziţie gogoşarii şi aşezi pe fiecare gogoşar o pălărie de ciupercă, drept capac şi-i aşezi frumos în borcane. Pui într-un vas la foc toate ingredientele pentru marinată (1 l oţet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei şi foi de dafin după gust) şi laşi să dea câteva clocote. Dai vasul deoparte, după ce s-a mai răcit adaugi 50 g usturoi pisat şi amesteci bine. Torni cu grijă marinata în borcanele aşezate pe o tavă, le capsezi şi le sterilizezi 35 minute.