http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Glazuri, sosuri"

Glazură rapidă de cacao (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 150 g zahar, 50 g cacao, 75 ml apa, 50 g unt sau 30 g unt si o lingura (15 ml) untdelemn.

Mod de preparare: Zaharul cu apa se fierb astfel:intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pina cind zaharul se dizolva complet;siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pina cind se leaga (cad 3 picaturi de sirop una linga alta, atunci cind se ridica lingura din sirop pe latimea ei.Siropul clocotit se adauga in suvoi subtire in cacaua neaparat cernuta cu care se amesteca incontinuu.Daca glazura este suficient de subtire (daca glaseaza dosul lingurii), se foloseste imediat, sau se subtiaza cu o lingura de untdelemn sau putin unt cu care trebuie amestecata foarte bine.Pentru prajitura cu suprafata intinsa, se desarta toata glazura deasupra ei (pentru tava de cca 40/28 cm sau ceva mai mica) si cu lama lata a unui cutit de masa se intinde imediat, acoperindu-i toata suprafata.