http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ghiveci călugăresc
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe, 4-5 linguri ulei, 4-5 cartofi, 2-3 ardei graşi, 1 conopidă, un pumn de fasole verde, 4-5 roşii proaspete, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 varză mică, 1/2 ţelină, 1 lingură bulion, pătrunjel, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se toacă şi se pune la călit în uleiul încins. Cartofii, ardeii, dovlecelul, roşiile şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite ca mărime. Conopida se curăţă, se desface în bucheţele, fasolea se curăţă şi se rupe în bucăţi, varza se spală şi se taie fideluţă. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pun legumele pe rînd în cratiţa cu ceapă şi se lasă să se călească. Cînd au căpătat culoare, se sting cu puţină apă, se adaugă sarea şi piperul, se toarnă peste ele bulionul desfăcut cu apă, după care se dau la cuptor pînă se înăbuşă bine.
La final, se adaugă puţin pătrunjel verde tocat, pentru aromă.