http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Gâscă umplută cu castraveţi muraţi

Ingrediente: 1 gisca, 500 gr.castraveti murati (nu in otet), 2 cepe potrivite, 50 ml.ulei, 1/2 lingurita cimbru pisat, piper, sare dupa gust, 1- 2 catei de usturoi, hartie de ambalaj (atentie sa nu fie toxica), 1 lingura untura de porc sau de unt.

Mod de preparare: Gasca curatata si bine spalata,doar cu o deschizatura mica pe abdomen pentru a i se indeparta maruntaiele,se umple cu urmatorul amestec:
500 gr.castraveti murati,taiati felii,pe care am avut grija sa ii punem la desarat in apa rece cu o zi in urma,se amesteca cu ceapa calita usor in ulei.Adaugam cimbrul,piperul si usturoiul pisat.Coasem deschizatura ,sau o fixam cu ajutorul unor scobitori.Ungem gasca cu untura sa unt,apoi o invelim bine in hartie.O asezam intr-o tava la cuptor,unde adaugam apa,atat cat ne permite tava de aragaz (de regula cam 500ml).Gasca trebuie sa stea la cuptor la 170-180 de grade cam 2 ore si 1/2.Dupa acest interval verificam daca este patrunsa carnea.Desfacem hartia cu grija si mai introducem gasca la cuptor pentru inca 10 15 minute pentru a se carameliza pielea.Daca nu s-a patruns suficient(gasca fiind un pic mai batrana),se mai introduce la cuptor tava,avand grija sa stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava.Apoi dupa ce carnea este bine fripta,aceasta nu se mai stropeste,pentru a se rumeni frumos.
La servire,se scot castravetii din abdomenul gastii si se servesc alaturi de sosul din tava pe care l-am strecurat.