http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Gâscă la cuptor
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 gisca (cca.4 kg), sare,piper, 2 cepe, 2 linguri ulei, 3 mango, 2 linguri stafide, 1 lingurita boabe de piper verde, 1 lingura zahar, 125 ml vin alb, piper de Cayenne, 3-4 linguri amidon, 125 ml vin rosu dulce.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cuptor. Se fixeaza sub tava, pe un gratar, un alt vas cu grasime si 200 ml apa. Se lasa la cuptor 3 1/2-4 ore. Din cind in cind, se unge carnea cu amestecul de apa si grasime. La nevoie, se completeaza apa.
Gisca se poate servi cu sosul mango si cu legume asortate.