http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Galete de omletă cu ardei gras
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 oua, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 ardei gras galben, 1 ardei gras verde, 2 cepe verzi, 2 catei de usturoi, 1 legatura de codite de ceapa verde (arpagic), 2 varfuri de cutit de sofran, 3 linguri de lapte, 25 g unt, 2 linguri untdelemn (de floarea soarelui), sare, piper.

Mod de preparare: Coaceti ardeii si curatati-i de coaja. Scoateti-le semintele si taiati-i fasii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati coditele de ceapa rondele. Puneti uleiul sa se incinga si caliti ceapa si usturoiul (5-6 minute, la foc mic), pana ce se-nmoaie. Luati tigaia de pe foc si adaugati ardeii copti si cozile de ceapa. Bateti bine ouale cu laptele si adaugati condimentele. Puneti in alta tigaie mai mica unt (cat o nuca) si turnati 1/6 din ouale batute (stratul sa aiba cam 1 cm). Adaugati 1/6 din legumele calite, intindeti-le cu furculita, acoperiti tigaia cu un capac si lasati galeta sa se prajeasca, la foc moale, circa 3 minute; intoarceti-o apoi pe partea cealalta si lasati-o alte 3 minute. Procedati la fel cu restul ingredientelor.
Veti avea in total 6 galete, pe care puteti sa le serviti calde, caldute sau reci, eventual cu o salata.