http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Preparate din mălai"

Galete de mălai cu salam

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 ml apa, 250 g malai, 100 g unt, 16 felii de salam (la alegere), 3 rosii, 2 linguri de ulei fin, 1 catel de usturoi, cateva frunzulite de busuioc uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune apa sa fiarba cu sare si piper, iar cand clocoteste se trage pe flacara mica si se toarna malaiul in ploaie, amestecand. Cand mamaliga e fiarta, se rastoarna pe o planseta umezita (ca sa nu se prinda de ea) si se intinde intr-un strat uniform de circa 1 cm grosime. Se lasa sa se raceasca.
Separat, se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incinga, se adauga usturoiul tocat si rosiile. Se lasa sa fiarba potolit circa 10 minute pe foc foarte mic.
Se pune untul sa se incinga intr-o tigaie. Se taie salamul felii, iar din mamaliga rece se decupeaza discuri cu ajutorul unui pahar. Mai intai se trec (usor) prin untul incins feliile de salam, apoi se prajesc in el galetele de mamaliga pana ce se rumenesc.
Se pun pe o farfurie si se acopera cu rosiile calite si feliile de salam. Se sareaza, se pipereaza, se servesc calde, presarate cu busuioc.