http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg cartofi lunguieti (nesfaramiciosi), 200 g slaninuta afumata (bacon) taiata felii subtiri, 150 g cascaval ras, 60 g unt, 2 fire ceapa verde (coditele), sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i, taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips), zvantati-i din nou si tineti-i inveliti intr-un stergar.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili si tapetati-o pe margini cu feliile de slaninuta, asezate in asa fel incat sa le depaseasca mult.
Puneti in forma un strat de rondele de cartofi, sarati usor, piperati, presarati cascaval ras si luati-o de la capat (cu straturile), pana ce epuizati ingredientele. Pliati feliile de slaninuta spre interior, peste cartofi, si acoperiti galeta cu o folie de aluminiu si cu un capac. Dati-o la cuptorul incins si lasati-o sa se coaca aproximativ o ora si jumatate.
Scoateti galeta din cuptor, lasati-o sa se odihneasca 15 minute, decorati-o cu codite de ceapa verde si serviti-o calda.