http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Găină pane
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carnea unei găini fierte în supă, 2-3 ouă, 3-4 linguri de făină, sare, piper, pesmet (facultativ), ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un bol mai mare, se sărează, se pipărează şi se bat ca pentru omletă. Se pune făina, lingură cu lingură, şi se amestecă bine, să nu facă cocoloaşe, până se obţine o compoziţie ca aceea de clătite. Tigaia cu ulei se pune la încins la foc mediu, însă, când începem să punem la prăjit, facem focul mic, să se pătrundă şi să se prăjească bine. Dăm fiecare bucată de carne prin compoziţie, o dăm prin pesmet şi o punem la prăjit. Dacă la sfârşit ne mai rămâne compoziţie, se toarnă în tigaie şi se face o plăcintă, cu care se acoperă carnea.
Se serveşte cu orice fel de garnitură şi cu salată de sezon.