http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură înăbuşită de porc cu legume

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1,5 kg carne de porc pentru friptură, 250 ml supa, 100 ml vin, 200 ml ulei, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 100 g făina, 1,5 kg cartofi, 250 ml lapte, 1 leg. verdeata, 150 g unt, sare.

Mod de preparare: Carnea se spala, se zvîntă si se porţionează, o bucata la portie. Se sareaza si se bate uşor cu ciocanul de snitele, apoi se trec prin făină, si se înăbuşă in 1/2 din cantitatea de ulei cu putină apa. Restul de faină se desface in cîteva linguri de apa rece, se adaugă supa fierbinte, restul de ulei şi se fierbe compoziţia cca 10 minute. Sosul obtinut, se strecoara peste fripturi si se mai continua fierberea cca 20 minute.

Se adauga vinul si se verifică gustul. Morcovii curatati, spălaţi si taiati bare, in lungime, se înabusa si se lasa sa fiarbă in puţina apă. Se sdauga fasolea si mazărea, care au fost scurse din conserve si trecute prin strecurătoare cu apa rece, se verifică gustul si se continuă fierberea 10 minute. Cartofii se pregatesc piure. Se serveste: în farfurie friptura cu sos si garnitura respectiva (piure de cartofi), legumele stropite cu unt si verzături deasupra.