|  Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac 
 
 
    
    Timp de preparare: 1 h 30 min.
    
 Complexitate: medie
 
 Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 morcovi, 2 bucăţi păstârnac, 1 ţelină, 1 kg spanac, 100 g unt, 2 linguri făină, 250 ml lapte, 100 ml ulei, sare, piper.
 
 Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai bucăţi, le adaugi în cratiţă şi le laşi să fiarbă împreună. Separat, speli spanacul, îl fierbi 15 minute, îl scurgi şi-l pasezi. Topeşti untul, adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu lapte. Pui apoi şi spanacul, potriveşti gustul de sare, amesteci şi laşi piureul pe foc câteva minute. După ce a fiert friptura, o scoţi pe o farfurie şi o aduci cu piureul de spanac alături.
 |