http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Friptură de pui cu banane
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g pulpe de pui, o ceapa mica, 1 ardei rosu, o banana, 2 linguri margarina, sare.
Pentru sos: 1 lingura margarina, 2 linguri faina, 1 cub de branza topita cu gust de ardei, 200 ml frisca neindulcita, 500 ml apa, 1 lingurita boia, 1 lingurita curry, 1 cub vegeta (Knorr).

Mod de preparare: Se fac 500 ml de supa din cubul de vegeta si apa. Carnea se taie fasii de 1 x 4 cm si se prajesc pt 5 minute in margarina, dupa care se adauga 250 ml de supa si se lasa la foc mic pt 30 de min. Se unge o tava cu unt, se aseaza carnea in tava, se pun peste feliile de ceapa, ardei si banane.
Sosul: se incinge margarina, se adauga condimentele si faina, restul de 250 ml de supa, iar la final frisca si branza topita. Se amesteca totul pe foc pana iese o crema omogena. Se toarna peste carnea din tava si se da la cuptor pt 20-30 de min.
Se serveste cu garnitura de orez.