http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de porc în aluat

Ingrediente: 1 kg. carne de porc - spate, 1 buc. ceapa, 6 buc. cartofi fierti, 6 linguri smintina, 4 linguri pesmet, 4 linguri unt, nuca tamiioasa rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa tocata, se inchide capacul si se lasa la fiert cca 90 minute. Se face o coleasa de cartofi putin sarata dintr-un amestec de cartofi fierti si rasi, smintina si putin unt. Se condimenteaza coleasa cu nuca tamiioasa si se unge pe friptura intr-un strat gros. Se presara cu pesmet, se toarna putin unt topit si se pune friptura in cuptorul incalzit in prealabil unde se frig inca 25 minute. Cind crusta e rumena friptura este gata.