http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de oaie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de oaie, 1 kg cartofi, 4 rosii, 3 ardei grasi, 2 cepe, 5 catei de usturoi, gogosari murati, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, cimbru, o legatura de patrunjel, castraveti murati.

Mod de preparare: Carnea se spala, se taie felii si se pune pe o farfurie. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se pune langa ceapa. Rosiile se curata de pielita si ardeii de seminte. Legumele se paseaza si se pun intr-un castron.
Se amesteca legumele cu sarea, piperul, uleiul si cimbrul. Se ung feliile de carne cu acest amestec si se pun la fript.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie felii sau bastonase si se pun in apa rece ca sa nu se innegreasca. Apoi se scurg de apa si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Se scurg cartofii de ulei si se asaza pe farfurie langa carnea fierbinte. Se presara patrunjel tocat si se servesc cu gogosari murati.
Se pot folosi castraveti murati in loc de gogosari.