http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de mînzat la tavă

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 felii de carne manzat, groase de un deget, condimente, sare, piper, boia, oregano (optional), 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 cutie de rosii decojite, verdeata.

Mod de preparare: Se aseaza felile de carne in tava, se condimenteaza dupa gust, se stropeste cu ulei (o cescuta) si apoi se toarna o cana de apa. Se da la cuptor cam 30 min,, timp in care se mai intorc odata si se mai toarna putina apa, daca scade. Caliti usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei si ardeiul taiat marunt, se picura apa ca sa se inmoaie si spre sfarsit se adauga rosiile decojite taiate marunt si un pahar de vin alb, acrisor. Se lasa sa fiarba sosul si, cand gustati ca in cuptor carnea s-a fiert, turnati acest sos, mai lasati in cuptor sa scada (puteti sa mai puneti suc de rosii sau vin, daca doriti cu sos mai mult).
Se serveste calda, cu piure sau pilaf de orez sau cartofi natur, cu sosul alaturi si verdeata deasupra.