http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de miel împănată

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pulpă de miel, 1 căpăţână usturoi, slănină, 1 pahar vin roşu, 1 lămâie, busuioc, oregano, sare, piper, 1 lingură ulei.

Mod de preparare: Pulpa de miel se spală, se lasă întreagă şi se fac mici crestături în care se bagă câte un căţel de usturoi şi o bucată mica de slănină. Se pune într-un vas mai mare, se stoarce o lămâie peste ea, se pune vinul, se presară busuioc, oregano, sare şi piper. Se acoperă vasul si se lasă la macerat între 12 şi 24 de ore.

După macerae, se scoate pulpa de miel din vas, se lasă cu condimentele pe ea, se pune într-un vas de Jena cu zeama de la lămâie şi vinul, plus 1-2 linguri de ulei, şi se dă la cuptor aproximativ 40 min.

Se serveşte cu garnitură de orez sau legume gratinate şi cu murături.