http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de miel

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pulpă de miel, 200 g slănină afumată, 1 pahar cu vin alb, usturoi, 1/2 lămîie, cimbru, sare, piper boabe, 1 ceaşcă ulei.

Mod de preparare: Se aşează carnea de miel într-un vas şi se freacă bine cu lămâie, apoi cu mujdei şi cimbru. Peste carnea astfel pregătită, se pune slănina afumată, tăiată în fâşii subţiri. În vas, se adaugă o ceaşcă de ulei şi una de supă, boabe de piper.

Se dă tava la cuptor la foc iute. După o oră, se pune vinul.

Când friptura este frumos rumenită, se închide focul şi se lasă să se răcească, se îndepărtează slănina şi se taie în felii.