http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Frigărui indoneziene
Reţetă tradiţională din Indonezia

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc, 60 g creveţi congelaţi, 1 lămîie, 2 căpăţîni de usturoi, ghimbir, coriandru, ulei, 80 g arahide nesărate, 2 linguri sos de soia, 4 linguri iaurt, zahăr, piper, sare.

Mod de preparare: Lămîia se rade şi i se stoarce sucul. Coriandrul se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu carnea tocată şi coaja de lămîie. Se sărează şi se piperează după gust. Creveţii se toacă şi se stropesc cu sucul de lămîie. Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul tocat mărunt, carnea tocată şi apoi se amestecă foarte bine. Amestecul obţinut se face rulouri, care se prăjesc în ulei încins. Se scot, se lasă puţin să se răcească şi se înfig în beţigaşe speciale pentru frigărui. Arahidele se prăjesc puţin, se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu sosul de soia şi iaurtul. Se adaugă zahăr, sare şi piper după gust. Se servesc cu sosul de arahide.