http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de mînzat (muşchi), sare, piper, cimbru, usturoi, cartofi noi, varză, pătrunjel, mărar.

Mod de preparare: Se spală muşchiul, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele mici, pătrate, se presară piper, cimbru, se unge cu mujdei de usturoi (cine doreşte), apoi se înfig pe beţele de frigărui, se ung cu puţin ulei şi se aşează pe grătar. în lipsa grătarului, se pot frige într-o cratiţă de tuci sau ceaun, în care se pun ulei şi puţină apă. Se lasă să se frigă pînă scade apa. Se întorc şi se ung cu ulei. Cînd sînt gata, se presară sare şi pătrunjel tocat. Se servesc cu cartofi noi şi salată.
Cartofii noi se fierb în coajă. Cînd sînt gata, se curăţă şi se taie cuburi. Se pun în salatieră, se toarnă ulei şi se presară pătrunjel verde.
Salata: varza se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari sau se taie fiedeluţă. Se sărează, se face apoi un amestec de ulei cu oţet de mere, după gust, se toarnă peste varză şi se presară mărar tocat fin.