http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Foetaj cu creveţi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 foi de aluat foetaj congelate (a cca.110 g), 400 g creveţi mici decorticaţi, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute roşu, 300 g cremă de brînză, 50 ml smîntînă, 2 linguri suc de lămîie, 2 linguri pătrunjel tocat.

Mod de preparare: Decongelati foile de aluat. Incingeti cuptorul la 180 ºC. Intindeti aluatul si tapetati cu el 4 forme de tarta (diametru 12 cm). Taiati hartia de copt in mod corespunzator, asezati-o peste aluat, apoi presarati cateva boabe uscate (de exemplu, fasole sau mazare) pentru a fixa mai bine hartia de copt. Coaceti aluatul cca. 25 de minute pana capata o culoare galben-maronie. Indepartati boabele uscate si hartia de copt.
Prajiti crevetii la foc iute in uleiul incins pe ambele parti cca. 2 minute, sarati-i, piperati-i si lasati-i sa se raceasca. Curatati usturoiul, pregatiti ardeiul iute si tocati-le foarte marunt. Amestecati-le cu smantana, crema de branza sucul de lamaie si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper.
Puneti crema si crevetii peste tartele deja racite si ornati-le, eventual, cu putina verdeata.