http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Fileuri de macrou cu salată de fasole verde
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 1 legatura de ridichi, 1-2 bulbi de praz, 3-4 linguri sos de soia, 1-2 lingurite sos Worcester, piper macinat, 3 linguri ulei de masline, 4 fileuri de macrou (cu pielita), 1 lamaie.

Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe circa 10 minute in apa cu sare, apoi se lasa sa se scurga. Ridichile curatate si spalate se taie felii, bulbii de praz se toaca marunt. Se amesteca fasolea, ridichile si prazul si peste ele se toarna sosul de soia, sosul Worcester si piperul macinat, amestecate bine intr-un bol (cele doua sosuri se gasesc in comert). Se adauga uleiul si se gusta de sare.
Fileurile de macrou se zvanta cu un stergar. Lamaia se clateste cu apa fierbinte, se rade coaja (pe razatoarea mica) si se stoarce zeama. Se amesteca 3 linguri de zeama cu coaja rasa, sare, piper si ulei, se ung fileurile de peste si se baga la cuptor - eventual sub grill.
Se lasa circa 10 minute si se servesc imediat, insotite de salata.