http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

File de pui cu spanac şi brânză topită
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 bucăţi de pirpt de pui, 200 g spanac (din conservă sau proaspăt), 8 triunghiuri de brînză topită, 1 ou, pesmet, sare, piper, 2 căţei de usturoi.

Mod de preparare: Se bat cele 4 bucăţi de pui, apoi se presară cu sare şi piper. Spanacul şi usturoiul se pun la fiert şi se lasă pînă cînd apa dă în clocot. Spanacul se scurge, se toacă mărunt şi se aşează uniform pe bucăţile de pui.
Apoi, pe fiecare bucată de pui, peste spanac, se întind cu ajutorul unui cuţit cîte 2 triunghiuri de brînză topită. pieptul de pui se rulează, se trece prin oul bătut şi apoi prin pesmet, după care se prăjeşte în ulei.
Se poate servi cu cartofi natur.