http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ficăţei la tigaie cu legume
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: 700 g ficat pasăre, 1/2 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras galben, 1 ceapă roşie medie, 3 linguri ulei măsline, sare şi piper după gust, 50 ml vin alb sec, câteva frunze mentă proaspătă

Mod de preparare: Spălaţi ficăţeii şi lăsaţi-i să se scurgă bine de apă. Tocaţi legumele în fâşii lungi şi căliţi-le în uleiul încins. Adăugaţi ficăţeii şi acoperiţi tigaia cu un capac. Lăsaţi la foc mediu timp de 5 minute, amestecând de câteva ori. Turnaţi apa şi vinul, amestecaţi şi acoperiţi iar tigaia cu un capac, timp de 5 minute, la foc mic. Luaţi apoi capacul şi mai lăsaţi încă aproximativ 7 minute, până ce se evaporă din vin. Abia la final adăugaţi sarea şi piperul. Ficăţeii îşi vor păstra astfel textura fină. Puneţi din loc în loc şi câteva frunze de mentă proaspătă.