http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ficăţei de pui cu salvie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g ficatei de pui, 4 rosii, 1 catel de usturoi, 1 lingura unt, 6 felii costita afumata, 2 fire de salvie verde sau uscata (ceai), 2-3 linguri vin alb, sare, piper, 400 g macaroane scurte.

Mod de preparare: Se curata ficatul, se spala si se taie in doua.
Se oparesc rosiile, se indeparteaza pielita, se taie in patru si li se scot semintele. Usturoiul curatat de coaja se taie feliute.
Se incinge untul intr-o tigaie, se prajesc putin feliile de costita, usturoiul si frunzele de salvie (pana se rumenesc), apoi se scot din tigaie. In grasimea incinsa se pun la prajit (5 minute, la foc potrivit) bucatile de ficat.
Se adauga rosiile si se amesteca din cand in cand, pana ce se incing bine.
Se toarna vinul si se gusta de sare si piper.
La sfarsit, se introduce in tigaie costita, usturoiul si salvia si se mai lasa sa se infierbante.
Ficatul astfel preparat se serveste cu pastele fainoase, fierte si scurse.