http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg ficăţei de pasăre, 100 ml ulei, 100 ml vin, 500 g orez, 1 l supă de pasăre, 100 g unt, 500 g sos de smîntînă, sare, piper.

Mod de preparare: Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se opăresc în apă clocotită cu sare, apoi se înăbuşă uşor în ulei cu adaos de supă şi se stropesc cu vin pe toată suprafaţa. La sfîrşitul înăbuşirii se condimentează.
Se pregăteşte sosul de smîntînă, se adaugă în vasul cu ficăţei şi se continuă fierberea încă 10 minute.
Orezul se alege, se spală, se scurge, apoi se pune la fiert în supă cu apă şi sare. Cînd a fiert pe jumătate, se introduce vasul la cuptor. La sfîrşit, se adaugă untul.
La servire, se aşează în farfurie ficăţeii de pasăre cu sosul şi alături garnitura de orez.