http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mijlocii (fainosi), 4-5 morcovi mici, sare, 2 lingurite chimen, 300 g varza, 2 cepe mici, 200 ml lapte degresat, piper proaspat macinat, 200 g ficatei de pasare (curatati), 3 linguri ulei, verdeata (patrunjel, frunze de telina).

Mod de preparare: Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele, se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie. Se scurg - apa de fiert se pastreaza - si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii.
Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper.
Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori. Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume.
In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei.
Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.