http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficăţei cu parmezan
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ficăţei de pui, 3 dovlecei, 3 linguri de făină, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 5 roşii,1 legătură de ceapă verde, 1 căţel de usturoi, 200 g parmezan, 500 ml lapte dulce, 300 g salată rucola, sare, piper, mărar.

Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron împreună cu laptele dulce. Se lasă deoparte timp de 30 min., se scurg şi se prăjesc în ulei încins. Se scot într-un castron, se condimentează şi se acoperă cu un capac ca să stea calzi.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează. Se trec prin făină şi se prăjesc pe rând în ulei încins, având grijă să nu se ardă.

Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă două linguri de ulei, ceapa verde tocată rondele, usturoiul pisat, sarea, piperul şi se fierb până când sosul format scade la jumătate.

Se adaugă salată rucola spălată şi scursă de apă, se mai fierbe 5 min. şi se presară mărar tocat.

Se pun ficăţeii de pui şi dovleceii pe farfurii şi se servesc alături de sosul de roşii şi salată, presăraţi cu parmezan ras.

Salata rucola se poate înlocui cu spanac sau ştevie proaspete.