http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficat de gâscă cu mere caramel
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g ficat de gisca, 4 mere mari, 50 g zahar, 50 g unt, 50 ml coniac.

Mod de preparare: Spalati si curatati ficatul de nervuri. Taiati-l in felii groase de aprox. 3-4 cm.
Spalati merele si curatati-le de cotor cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg. Taiati apoi in rondele.
Prajiti ficatul intr-o tigaie, fara adaos de ulei, deoarece ficatul de gisca este foarte gras. Turnati coniacul peste ficat si apoi flambati. Dati deoparte.
Intr-o alta tigaie, topiti untul si adaugati zaharul, amestecand pana la dizolvare. Prajiti feliile de mar in untul cu zahar, pana se caramelizeaza.
Pentru a servi, puneti pe farfurie cateva felii de ficat si 4-5 felii de mere. Turnati deasupra putina zeama ramasa de la prajirea ficatului.