http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficat cu sos de ceapă

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g ficat, un virf de lingura faina, o lingura arpagic tocat, o lingurita frunze de patrunjel tocat, o ceasca de vin, o ceasca zeama de carne, o ceasca bulion, o lingura unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce cu o lingura pe o parte si pe alta sa se rumeneasca timp de 5 minute. Se presara deasupra un virf de lingura de faina, o lingura de arpagic tocat marunt, o lingurita de frunze de patrunjel tocat fin. Se rumeneste totul citeva minute. Se toarna o ceasca de vin, una de zeama de carne si se adauga putin bulion. La sfirsit, se pune sare si piper. Se lasa sa clocoteasca citeva minute.
Se serveste cald.