http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Ficat cu ciuperci şi orez fiert

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg ficat, 150 g ciuperci, 5-6 fire ceapa verde, 1 legatura patrunjel verde, 1 crenguta busuioc, 1 foaie dafin, 3-4 linguri ulei sau unt, 1/2 lingura faina, 1 lingura zeama de lamiie sau 1 lingurita otet, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper.

Mod de preparare: Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia de dafin se piseaza. Se asaza totul intr-o cratita cu ulei: un rind de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturi si ciuperci spalate bine si taiate feliute, alt rind de ficat si celelalte cum urmeaza. Se acopera si se fierb la foc potrivit 45-60 minute. Se scoate ficatul din cratita si se adauga faina care se stinge cu o ceasca de zeama de carne sau apa calda. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga zeama de lamiie sau otetul si se toarna sosul fierbinte peste ficat.